Gør stuen social

Gør stuen social

Stuen er hjemmets sociale omdrejningspunkt. Både i hverdagene og i weekenderne er det her man kan samle sig med familie og venner til hyggeligt samvær, uanset anledning. Derfor bør stuen også invitere til socialt samvær og være et sted, hvor det er rart at komme hinanden ved. Der findes mange måder at gøre stuen mere social, og der er her samlet et par stykker.

 

Lys

Stuen kan som sagt bruges i mange henseende, og det er generelt er flittigt anvendt rum i de fleste hjem. Stuen er gerne et samlepunkt, og det er vigtigt, at det er et sted, hvor man har lyst til at være. Derfor er det vigtigt med en masse lys, der både kan påvirke humøret og overskuddet i en positiv retning. Lys fås især udefra, men er stuen ikke velsignet med store vinduespartier eller loftvindue, kan man sørge for at møbler og vægge er udarbejdede i lyse og naturlige farver og materialer. Det gør stuen mere organisk og imødekommende.

 

Samlestedet

Samlestedet i stuen er gerne spisebordet og sofaen. Spisebordet har den kvalitet, at den samler folk cirkulært, så man er fokuseret på hinanden. Men hvorfor ikke give sofaen samme egenskab? Med en hjørnesofa med chaiselong kan du gøre sofaen mere social og sørge for at den i højere grad lægger op til samvær og ikke kun afslapning. Hjørnesofaer forhandles mange steder, men på NiceHome.dk er der et skarpt udvalg, der rammer enhver smag. Er du i tvivl om materiale og farve, kan du bestille stofprøve hjem, så du er helt sikker.

 

Personlighed

Hvis stuen skal lægge op til personligt samvær, må den også gerne selv have lidt personlighed. En sjælfuld stue med et personligt præg af personerne der bor der, er lidt mere indbydende. Sørg derfor at stuen ikke kun rummer smart pynt og stilrene møbler, men også personlige udtryk som eksempelvis billeder og minder.